Keukenkraan vervangen

Een keukenkraan vervangen is niet erg moeilijk

Wat je nodig hebt zijn de juiste kniekoppelingen, de juiste steeksleutels of een goede bahco en natuurlijk een nieuwe keukenkraan.

Uiteraard moet je, voordat je begint, de hoofdkraan afsluiten en de kraan leeg laten lopen. Leg in de keukenkast een doek om het resterende water op te vangen.

Keukenkraan vervangen

Stappen

De keukenkraan vervangen begint bij het losdraaien van de koppelingen. Maak vervolgens de zittende kraan los door de aansluitmoer los te draaien. Trek daarna de oude kraan door het gat.

vervangen keukenkraanPlaats de oude of nieuwe knelring en wartelmoer op de waterleidingbuis en monteer daarna de nieuwe kniekoppeling. Heel belangrijk! Vast is vast dus nooit te strak aandraaien. Nu kan de onderkant van de nieuwe kraan door het werkblad en zet die vast met een stabilisatieplaat. Daarna de afdichtring erop schuiven evenals de montageset en draai de drukslangen weer aan de kniekoppeling.

Tenslotte moet er bij een keukenkraan vervangen nog de aanslagring worden bevestigd anders kan de kraanuitloop 360 graden draaien. Als je een nieuwe kraan nog moet kopen; check dan zeker deze koopgids van mag.ma, ze deden producttests en kunnen enkele interessante promoties aanbieden op leuke keukenkranen!

Klaar!

De hoofdkraan kan weer open. Eerst zal het water er sputterend uitkomen maar daarna komt er weer de vertrouwde straal. Controleer alles nog even op lekkages.

Geef een reactie