Hoe repareer ik een lekkende kraan

Drup…drup…drup… Gek zou je er gewoon van worden van dat geluid van een lekkende kraan. Maar geen probleem, want het is snel te verhelpen. Hoe repareer ik een lekkende kraan?

Je gaat als volgt te werk bij de meest voorkomende kranen: je sluit eerst de watertoevoer af. Je trekt de knoppen van de kraan eraf en met behulp van een steeksleutel kan je het binnenwerk losmaken.

Hoe repareer ik een lekkende kraan

Bij inspectie hiervan kan je zien wat het meest logische probleem is

Een slecht sluitend of verduurd leertje is meestal de oorzaak of kalkvorming. Je hebt dan twee keuzemogelijkheden, je kan enkel het leertje vervangen of je kan ook opteren om het hele binnenwerk van de kraan te vervangen.

Haal twee draaispindels, één voor de koude kraan en één voor de warme kraan volgens de diameter van het binnenwerk dat je vooraf opgemeten hebt. Meestal is dit 19mm of 22mm. Met een elektrische figuurzaag kan je natuurlijk wel op maat maken op het laatste moment ook. Monteer ze en zet ze vast met de steeksleutel.

Je kan nu terug de knoppen van de kraan op het binnenwerk schuiven en de hoofdkraan weer openzetten. De vraag: Hoe repareer ik een lekkende kraan? is opgelost.

Geef een reactie