Druppelende kraan repareren

Een lekkende kraan zorgt voor irritatie

De tik ervan is erg vervelend, de wasbak droogt niet goed op en er wordt water verspild. Hoe kun je een druppelende kraan repareren? Zelf doen?

Een druppelende kraan repareren is een eenvoudige klus waar geen specifiek gereedschap voor nodig is. Met een beetje geduld is dit probleemloos zelf uit te voeren. Hieronder leest u hoe!

Druppelende kraan repareren

Hoofdleiding

Als je aan de kraan werkt is het altijd belangrijk om de hoofdwaterleiding dicht te doen, dit scheelt je een nat pak. De hoofleiding is vaak in de meterkast te vinden in de vorm van een rode schakelaar. Bij ElektriciteitInfo vind je hier meer info over terug.

Druppelende kraan repareren

Het begin van de reparatie is het losmaken van de kraan en het binnenwerk. Draai de kraan los. Doordat de kraan los is, kun je in het binnenwerk uit de kraan halen.

Controleer of de pakking nog in orde is. Is dit niet het geval, moet deze vervangen worden. Draai voor vervanging het leertje los en maak de binnenkant van de kraan schoon.

Kalkaanslag kan er voor zorgen dat de kraan lekt. Ook als de pakking niet vervangen hoeft te worden, kan schoonmaken helpen om het lekken te voorkomen.

Geef een reactie